Komory

Komory uniwersalne

Zastosowanie:

  • kiełbasy parzone
  • wyroby wędliniarskie jak parówki,
  • winerki itp.
  • schab, gotowana szynka
  • kaszanka, pasztetowa, boczek
  • metka, salami, szynka surowa

Dane techniczne 

Ogrzewanie Elektryczne, parowe, olejowe/gazowe
Chłodzenie Freon, Amoniak, Solanka- Glikol
Nawilżanie Woda/para
Napięcie 230/400V, 50 Hz
Rozmiar wózka 100x102x198 cm
Wózków na komorę 1-10
Pojemność wózka ok. 200 kg-250 kg
Budowa Panele ze stali nierdzewnej 
Sterowanie Mikroprocesor
Czyszczenie spalin Katalityczne lub termiczne dopalenie, elektryczne lub gazowe

Komory do parzenia, pieczenia, pasteryzacji i chłodzenia





Komory do zimnego wędzenia, klimatyzacyjne z dojrzewalniami

Dane techniczne

Komora Do zimnego wędzenia Klimatyzacja
Ogrzewanie Elektryczne, parowe, gorąca woda Elektryczne, parowe, gorąca woda
Chłodzenie Freon, Amoniak, Solanka- Glikol Freon, Amoniak, Solanka- Glikol
Nawilżanie Woda/para Woda/para
Napięcie 230/400V, 50 Hz 230/400V, 50 Hz
Rozmiar wózka 100x102x198 cm 100x102x198 cm
Wózków na komorę 1-40 1-200
Pojemność wózka ok. 200 kg-250 kg ok. 200 kg-250 kg
Budowa Panele ze stali nierdzewnej lub ściany murowane Panele z pianki PU z powierzchnią ze stali nierdzewnej lub tworzywa lub ściany murowane
Sterowanie Mikroprocesor Mikroprocesor
Czyszczenie spalin Katalityczne lub termiczne dopalenie, elektryczne lub gazowe  
Zastosowanie Naturalne dojrzewające i wędzone wędliny surowe i wędzonki, salami, szynki, boczki Salami, szynki, boczki, produkty z pleśnią szlachetną, suszone mięso



Komory z systemem transportu wózków

Komory intensywnego chłodzenia – można połączyć z komorami wędzarniczo-parzelniczymi. W ten sposób otrzymuje się automatyczną komorę przelotową, w której kroki SUSZENIA, WĘDZENIA, PARZENIA i CHŁODZENIA przebiegają w pełni automatycznie.
Chłodzenie następuje automatycznie po parzeniu bez zbędnych strat czasowych. Unika się skażenia produktu zarazkami i bakteriami z otaczającego powietrza.
Po parzeniu wózki są przemieszczane do strefy chłodzenia za pomocą hydraulicznego układu transportowego. Automatyczne drzwi hermetycznie zamykają strefę chłodzenia i zaczyna się proces intensywnego chłodzenia.


Dymogeneratory

DYMOGENERATOR ŻAROWY
AW 1 / AW 2 / AW3 / AW4
Dymogeneratory żarowe serii AW nadają się szczególnie do produktów wędzonych na zimno.
Dym żarowy jest łagodny i naturalny, idealny do salami i szynek wędzonych na zimno.

DYMOGENERATOR NA WIÓRKI
AWS 1 / AWS 2 / AWS 3 / AWS 4
Dymogeneratory na wiórki przeznaczone są do wędzenia zarówno w dymie gorącym jak i w dymie zimnym. Dlatego szczególnie nadają się do komór uniwersalnych.