Komory
Komory uniwersalne
Zastosowanie:
- kiełbasy parzone
- wyroby wędliniarskie jak parówki,
- winerki itp.
- schab, gotowana szynka
- kaszanka, pasztetowa, boczek
- metka, salami, szynka surowa
Dane techniczne
Ogrzewanie | Elektryczne, parowe, olejowe/gazowe |
Chłodzenie | Freon, Amoniak, Solanka- Glikol |
Nawilżanie | Woda/para |
Napięcie | 230/400V, 50 Hz |
Rozmiar wózka | 100x102x198 cm |
Wózków na komorę | 1-10 |
Pojemność wózka | ok. 200 kg-250 kg |
Budowa | Panele ze stali nierdzewnej |
Sterowanie | Mikroprocesor |
Czyszczenie spalin | Katalityczne lub termiczne dopalenie, elektryczne lub gazowe |
Komory do parzenia, pieczenia, pasteryzacji i chłodzenia
Komory do zimnego wędzenia, klimatyzacyjne z dojrzewalniami
Dane techniczne
Komora | Do zimnego wędzenia | Klimatyzacja |
Ogrzewanie | Elektryczne, parowe, gorąca woda | Elektryczne, parowe, gorąca woda |
Chłodzenie | Freon, Amoniak, Solanka- Glikol | Freon, Amoniak, Solanka- Glikol |
Nawilżanie | Woda/para | Woda/para |
Napięcie | 230/400V, 50 Hz | 230/400V, 50 Hz |
Rozmiar wózka | 100x102x198 cm | 100x102x198 cm |
Wózków na komorę | 1-40 | 1-200 |
Pojemność wózka | ok. 200 kg-250 kg | ok. 200 kg-250 kg |
Budowa | Panele ze stali nierdzewnej lub ściany murowane | Panele z pianki PU z powierzchnią ze stali nierdzewnej lub tworzywa lub ściany murowane |
Sterowanie | Mikroprocesor | Mikroprocesor |
Czyszczenie spalin | Katalityczne lub termiczne dopalenie, elektryczne lub gazowe | |
Zastosowanie | Naturalne dojrzewające i wędzone wędliny surowe i wędzonki, salami, szynki, boczki | Salami, szynki, boczki, produkty z pleśnią szlachetną, suszone mięso |
Komory z systemem transportu wózków
Komory intensywnego chłodzenia – można połączyć z komorami wędzarniczo-parzelniczymi. W ten sposób otrzymuje się automatyczną komorę przelotową, w której kroki SUSZENIA, WĘDZENIA, PARZENIA i CHŁODZENIA przebiegają w pełni automatycznie.
Chłodzenie następuje automatycznie po parzeniu bez zbędnych strat czasowych. Unika się skażenia produktu zarazkami i bakteriami z otaczającego powietrza.
Po parzeniu wózki są przemieszczane do strefy chłodzenia za pomocą hydraulicznego układu transportowego. Automatyczne drzwi hermetycznie zamykają strefę chłodzenia i zaczyna się proces intensywnego chłodzenia.
Dymogeneratory
DYMOGENERATOR ŻAROWY
AW 1 / AW 2 / AW3 / AW4
Dymogeneratory żarowe serii AW nadają się szczególnie do produktów wędzonych na zimno.
Dym żarowy jest łagodny i naturalny, idealny do salami i szynek wędzonych na zimno.
DYMOGENERATOR NA WIÓRKI
AWS 1 / AWS 2 / AWS 3 / AWS 4
Dymogeneratory na wiórki przeznaczone są do wędzenia zarówno w dymie gorącym jak i w dymie zimnym. Dlatego szczególnie nadają się do komór uniwersalnych.