RHP 240

Przystawka RHP 240 pozwala na użycie nadziewarki do produkcji równych porcji formowanego mięsa mielonego. Można ją łączyć z nadziewarkami serii RVF 700 oraz RVF 900 wyposażonymi w głowicę mielącą MC3-3. Mięso jest formowane we wstęgę typu ”makaron” o szerokości dobranej do rozmiarów tacki, a następnie cięte na równe porcje. Sito koñcowe pozwala na formowanie wstęgi o szerokości od 60 do 200 mm i wysokości dobranej do wysokości tacki. Wstęga jest układana na papierze dzięki czemu porcję można przenieść do tacki bez uszkodzenia struktury.
RHP 240 posiada dwa taśmociągi z płynnie i niezależnie regulowanymi prędkościami, co upraszcza synchronizację z maszyną pakującą.
Dodatkowo system może wyć wyposażony w wagę kontrolną ze sprzężeniem zwrotnym do nadziewarki, które automatycznie koryguje nastawy porcjowania w czasie podawania porcji.

Dane techniczne:

Typy nadziewarek RVF 736/740/760/761/911
Wydajność Płynnie regulowana do ok. 120 porcji/min
Dokładność porcjowania +/- 1%
Maks. rozmiar produktu szer. 220-wys. 100 –dł. 500 mm
Min. rozmiar produktu Szer. 60- wys. 20- dł. 100 mm
Sprężone powietrze 1500l/godz., 7 bar
Parametry zasilania 400 V/ 50 Hz; 3 fazy; 1,5 KW